nieuws

Duitse opdrachtgevers belangstelling voor Nederlandse architecten

Architectuur

“Architectuur neemt een prominente plek in tijdens de economische handelsmissie deze week in Duitsland”, zegt de BNA in een persbericht. Het koninklijk paar bezoekt vandaag het Mercedes-Benz Museum van UNstudio in Stuttgart. Gerenommeerde Nederlandse architectenbureaus nemen deel aan de missie, die wordt georganiseerd door de BNA.

Duitse opdrachtgevers belangstelling voor Nederlandse architecten

Inzet van de missie in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg is om Nederlandse bedrijven uit de topsectoren te presenteren als aantrekkelijke zakenpartners. Het over het voetlicht brengen van de toegevoegde waarde van de Nederlandse architectuur als exportproduct staat centraal. In dit kader organiseert de BNA het architectuurprogramma in opdracht van Agentschap NL. De missie staat onder leiding van minister voor Buitenlandse Handel Lilianne Ploumen (PvdA) en koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Matchmaking

De Nederlandse architecten voeren zeker 50 matchmakinggesprekken met potentiële Duitse opdrachtgevers. Ook presenteren ze zich tijdens de missie aan Duitse architectenbureaus. De BNA werkt intensief samen met het postennetwerk in Duitsland en brengt Nederlandse architectenbureaus zo in contact met het Duitse bedrijfsleven. Deelnemende bureaus zijn Studioninedots (Amsterdam) Benthem Crouwel Architekten (Amsterdam) Onix (Gronigen) Atelier PRO Architekten (Den Haag), KAW Rotterdam BDG Architecten Ingenieurs (Zwolle) Ector Hoogstad Architecten (Rotterdam) UNStudio (Amsterdam ), MVRDV (Rotterdam).

Opdrachtgevers en architectenbureaus treffen elkaar tijdens een intensieve workshop over Duitse actuele vraagstukken. Een van de thema’s richt zich op een deelgebied van het hevig bediscussieerde terrein rondom het nieuwe treinstation in de hoofdstad van Baden-Württemberg, bekend als Stuttgart 21.

Reageer op dit artikel