nieuws

SeARCH ontwerpt Viking Film en Theater Deventer

Architectuur

Architect Bjarne Mastenbroek van SeARCH Architecture & Urban Planning uit Amsterdam zal het nieuwe Viking Film en Theater in Deventer ontwerpen. Het definitieve ontwerp moet begin oktober 2013 klaar zijn. Daarbij worden twee klankbordgroepen van Theater Bouwkunde en Filmhuis De Keizer actief betrokken.

SeARCH ontwerpt Viking Film en Theater Deventer

Het architectenbureau SeARCH overtuigde de NV Maatschappelijk Vastgoed Deventer, Filmhuis de Keizer en Theater Bouwkunde van de kracht van hun ontwerp voor het nieuwwe Viking Film en Theater. Volgens de gemeente Deventer toont Bjarne Mastenbroek veel gevoel voor de omgeving, met aan de ene kant de IJssel en het beschermde stadsgezicht en aan de andere kant de Nieuwe Markt en de Noordenbergstraat.

Omwonenden, medewerkers en vrijwilligers van Bouwkunde en De Keizer mogen via twee klankbordgroepen meedenken over het ontwerp. De realisatie wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Overijssel.


Bestaande huisvesting van Filmhuis de Keizer in Deventer.

Doorgroeien 

De gemeente wil met het Viking Film en Theater film- en theaterliefhebbers uit Deventer en de omgeving trekken. De nieuwbouw biedt Filmhuis de Keizer en Theater Bouwkunde de kans om door te groeien. Projectleider van SeARCH Frits Schutte liet weten te rekenen op “een vruchtbaar ontwerpproces”.

bron: gemeente Deventer

Reageer op dit artikel