nieuws

Paviljoen gerealiseerd door fotoprintverkoop

Architectuur

De Ierse fotograaf Richard Mosse bedacht een nieuwe manier van fondsenwerving. Hij verkoopt fotoprints om zo zijn installatie in het Ierse paviljoen te realiseren. Het paviljoen is binnenkort te bezichtigen op de 55ste Internationale Kunst Biënnale in Venetië.

Paviljoen gerealiseerd door fotoprintverkoop

 

 

De fotoserie is getiteld ‘You Are Wherever Your Thoughts Are’ en is gebaseerd op een foto die is genomen in Congo, waar al jaren een oorlog woedt. Het beeld toont een landschap met op de voorgrond de frontlijn tussen de M23 rebellen en het Congolese leger (FARDC). De foto is genomen in Kibumba in Noord-Kivu, een plek waar ook nu nog een hevige strijd woedt. De roze en paarse tinten zijn bereikt door een speciaal soort folie en geven het landschap een dramatische sfeer.

Richard Mosse reisde samen met twee medewerkers door Congo. Als gevolg hiervan is zijn idee over oorlogsfotografie veranderd. Dit wil hij laten zien in zijn installatie in het Ierse paviljoen The Enclave.

Er zijn dertig digitale prints gemaakt. Per stuk kosten ze €3.500. De opbrengst daarvan gaat direct naar de bouw van het paviljoen.

Reageer op dit artikel