nieuws

Herzog & de Meuron ontwerpt Nationale Bibliotheek van Israël in Jeruzalem

Architectuur

Architectenbureau Herzog & de Meuron is de ‘nieuwe’ ontwerper van de huisvesting voor de Nationale Bibliotheek van Israël in Jeruzalem. Het bureau uit Basel werd verkozen boven Ammar Curiel, Frank Gehry, Kimmel Eshkolot, Kolker Kolker Epstein en Renzo Piano. De selectie was nodig nadat de eerste wedstrijdwinnaar, Rafi Segal uit Israel, voor vermeende schending van het auteursrecht is ontslagen.

Herzog & de Meuron ontwerpt Nationale Bibliotheek van Israël in Jeruzalem

 

Voor de eerste selectie konden architecten hun plannen indienen. Voor deze nieuwe ronde koos de jury ervoor interviews te houden met de geselecteerde bureaus. De sterkste indruk maakte Jacques Herzog & Pierre de Meuron. Hun architectonische benadering van het ontwerp, hun ideeën over het natuurlijke en stedelijke landschap, de verbinding met de omringende instellingen en de interpretatie van het bibliotheekprogramma wisten de jury te overtuigen.

De keuze van de jury, bestaande uit: Prof Luis Fernández-Galiano (Jury voorzitter), Prof Elinoar Komissar-Barzachi, Lord Rothschild, voorzitter van Yad Hanadiv, David Blumberg, voorzitter van de Bibliotheek, is goedgekeurd door de raad van bestuur van de Nationale Bibliotheek en door de raad van bestuur van de Nationale Bibliotheek Construction Company.

 

Reageer op dit artikel