nieuws

gmp ontwerpt uitbreiding Heinemann Hamburg HafenCity

Architectuur

Het Duitse Von Gerkan, Marg und Partners (gmp) gaat het ontwerp verder uitwerken dat zij hebben gemaakt voor de uitbreiding van handelsonderneming Heinemann in Hamburg HafenCity.

gmp ontwerpt uitbreiding Heinemann Hamburg HafenCity

 

 

 

De uitbreiding komt naast de twee bestaande bouwblokken tussen Magdeburg haven en Shanghaiallee. Het is de bedoeling van de opdrachtgever een ensemble van drie opvallende blokken te maken die de 19, 20ste en 21ste eeuw symboliseren. Het ontwerp krijgt een ondergrondse parkeergarage, zes kantoorverdiepingen en twee ondergrondse verdiepingen. 

Gezien vanuit het noorden harmoniseert de uitbreiding met het Martiem Museum in Hamburg terwijl de twee bestaande gebouwen de Heinemann-Speicher flankeren. Daarnaast maakt de nieuwe constructie een stedelijk statement naar het gebouwenensemble op de Shanghaiallee.

gmp Heinemann Hamburg HafenCity 

De glazen structuur in het ontwerp van gmp verbindt de uitbreiding met de Heinemann-Speicher. Deze transparante ruimte dient als toegang voor de werknemers, maar is ook geschikt als voor commerciële ruimtes of als café. De verdiepingen zijn flexibel in te delen en zijn hierdoor geschikt voor invulling als open kantoorruimte of met individuele kantoren of daartussen. Zoals het hoofdgebouw en het Maritiem Museum zijn in het ontwerp de karakteristieke vensters, een verticaal gevelreliëf en metselwerk dat typisch voor de regio gebruikt. Door de twee verzonken verdiepingen ontstaat door de variatie in muurhoogte ruimte voor dakterrassen of daktuinen.

 

Reageer op dit artikel