nieuws

Bouwstart 130WATT Rotterdam

Architectuur

Havensteder heeft de eerste paal geslagen voor het project 130WATT in het Rotterdamse oude noorden. Gelegen aan de Rotte, in het verlengde van het Zwaanshals moeten over een klein jaar 51 ruime eengezinswoningen zijn opgeleverd. Het ontwerp is afkomstig van Steenhuis Bukman Architecten

Bouwstart 130WATT Rotterdam

 

 

130WATT staat voor 100 stadswoningen in verschillende typen. Voor de eerste 51 woningen in het project is nu de eerste paal geslagen. De woningen zijn vrij indeelbaar. Je kan kiezen uit een woning met drie of vier woonlagen, voor een tuin of voor een groot terras. Ook zijn er varianten waarin ruimte is voor een kantoor aan huis.

De woningen worden gebouwd rond een ruime binnenplaats. Hier bevinden zich een aantal tuinen, maar ook een gemeenschappelijk groen deel voor de bewoners om te recreëren.

130Watt 

Ondertussen pakt de deelgemeente de strook langs de Rotte aan. Die opgeknapte route leidt langs de leuke winkels en horeca op de Zaagmolenkade richting het Kookpunt. En begin juni breekt corporatie Woonstad de Bloklandstraat door. Dan loopt er een rechtstreekse weg van 130WATT naar de Benthuizerstraat. 

Reageer op dit artikel