nieuws

Bouw je eigen Lofthome

Architectuur

Loftachtig wonen in een schuur. Met dat idee benaderde gebiedsmarketeer Daan Fröger in 2009 architectenbureau Blok Kats van Veen. De architecten maakte een schetsontwerp voor een woning met stalen constructie, veel vrij indeelbare ruimte en hoge energieprestaties. Dat smaakte naar meer: Fröger stelde voor het ontwerp als woonconcept in de markt te zetten.

Bouw je eigen Lofthome

 

Dit zagen de architecten ook wel zitten. Beide partijen betrokken bedrijf H. Hardeman als bouwer met jarenlange ervaring in de industriële hallenbouw. Lofthome was geboren dankzij een innovatieve samenwerking.

Geen cataloguswoning

Lofthome is echter geen cataloguswoning. Bij elke opdrachtgever vertaalt BKKV Architecten de wensen in het Lofthomeconcept. Evelien Pieters gaat in het meinummer in op welke manier vier verschillende opdrachtgevers hun droomhuis realiseerden en daarbij architectonische ruimtelijkheid – o.a. in de vorm van schitterende vides – op de koop toe kregen.

 Fotograaf Rob ’t Hart

Meerwaarde van architectuur

“Het is aan architecten om te laten zien wat er kan en welke meerwaarde een goed ontwerp kan toevoegen. In het geval van Lofthome heeft BKKV samen met Fröger en Hardeman architectuur toegankelijker gemaakt voor de particuliere bouwer.”

Uitdaging

Het was een hele uitdaging om de publicatie rond te krijgen. Vakredacteur Merel Pit reed Evelien en fotograaf Rob ’t Hart een hele dag rond door heel Nederland om vijf verschillende lofthomes te bezoeken. Volgende week publiceert Merel een blog over deze enerverende dag.

Reageer op dit artikel