nieuws

Beleggers en architecten bestrijden samen leegstand

Architectuur

Bijna 4 miljoen m2 of 54% van het leegstaande vastgoed in Nederland wordt gekenmerkt als kansrijk: vastgoed waarvoor men in de traditionele functie geen nieuwe huurder kan vinden, maar waarvoor een creatieve oplossing nodig is. De bouwbladen Vastgoedmarkt, Cobouw en de Architect brengen beleggers met kanshebbend vastgoed in contact met creatieve partners op de komende Provada. Doel is om leegstaand vastgoed op innovatieve wijze te transformeren in courant vastgoed en transparantie te bevorderen.

Beleggers en architecten bestrijden samen leegstand

Het Transformatieplein biedt een platform om creatieve partijen hun oplossingen en onderbouwd exploitatiemodel te laten presenteren aan opdrachtgevers. Het initiatief van de Architect, Cobouw en Vastgoedmarkt wil de kloof verkleinen tussen opdracht en creatie. Hopelijk levert dat de samenleving getransformeerde en vaak verduurzaamde panden op die opnieuw een functie hebben in de maatschappij. Partijen die aan het Transformatieplein deelnemen zijn beleggers, architecten-, ingenieurs- en adviesbureaus, aannemers, gemeenten en financiers.

De lege kantoren op Blaak 16 in Rotterdam worden onder handen genomen voor het Transformatieplein.

Voor het Transformatieplein zijn diverse leegstaande objecten aangemeld, van een elektriciteitscentrale en kerk tot kantoorgebouwen. Om deze te transformeren zijn diverse architecten aan de slag gegaan. Zij pitchen de plannen volgende week op de vastgoedbeurs Provada in de Amsterdamse RAI.

Voor het Transformatieplein verlenen talloze marktpartijen en prominenten hun diensten. Zij onderkennen dat er iets moet worden gedaan aan de vele vierkante meters leegstaand vastgoed. Lesley Bamberger, directeur van de Kroonenberg Groep, opent het Transformatieplein op dinsdag 4 juni. Harm Tilman, hoofdredacteur de Architect, spreekt op woensdag 5 juni met Hamit Karakus, wethouder Wonen, Ruimtelijke Ordening, Vastgoed Stedelijke Economie van de gemeente Rotterdam.


De nieuwe functie voor Poppenbouwing in Geldermalsen kan van alles zijn.

Na de Provada stopt het Transformatieplein overigens niet. We volgen we het traject van de transformaties op de voet en blijven actief om marktpartijen aan elkaar te binden.

Provada vindt op 4, 5 en 6 juni plaats in de Amsterdamse RAI.

Reageer op dit artikel