nieuws

Proyecto Roble: een gebouw als een maatpak

Architectuur

Soms kom je een project tegen dat je op een deel van het ontwerpvlak hogelijk verrast. Dat was voor de jury van de ARC 12 Architectuur het geval bij Proyecto Roble door Équipe voor Architectuur en Urbanisme in Amsterdam.

Proyecto Roble: een gebouw als een maatpak

Dit kantoorgebouw voor hoveniersbedrijf Helvoirt Groenprojecten in Berkel-Enschot is tot stand gekomen in een uiterst intensief samenwerkingsproces dat alleen kon plaatsvinden dankzij een zeer open en betrokken houding van de opdrachtgever, de architecten en alle andere partijen in de keten.

 

Dit proces en deze houding hebben geleid tot een fijn gebouw, tal van innovaties, een nieuwe mentaliteit van de betrokken bouwpartners – en de eerste prijs in de ARC12, categorie Architectuur. In de rubriek Techniek van het januarinummer van de Architect worden dit bijzondere proces en haar resultaten uitgebreid beschreven.

De ARC Architectuur Award is een initiatief van GIRA en de Architect.

Reageer op dit artikel