nieuws

Paleis Soestdijk jaar langer open

Architectuur

Ook volgend jaar kunnen bezoekers in Paleis Soestdijk terecht voor rondleidingen en exposities. De Rijksgebouwendienst meldde donderdag dat geld is vrijgemaakt om het paleis nog een jaar langer open te houden. Door het besluit kan de expositie 200 jaar koninkrijk tot en met de kerstvakantie worden verlengd. Daarnaast kan het paleis weer worden gebruikt als trouwlocatie.

Paleis Soestdijk jaar langer open

 

 

Ook hoopt het paleis dat zich culturele instellingen zullen melden met “goede ideeën. Het zou bijvoorbeeld leuk zijn om nog een opera te doen”, stelt een woordvoerder, verwijzend naar de in de tuin van het paleis opgevoerde opera Orfeo ed Euridice. Maar ook het bedrijfsleven kan zich melden met initiatieven. Verder overweegt het paleis de deuren niet alleen op vrijdag, zaterdag en zondag te openen, maar ook op andere dagen van de week.

 Maxima - fototentoonstelling 2013 - Paleis Soestdijk
Vanaf vrijdag 12 april is de fototentoonstelling: ‘Modern koningshuis, door de lens van fotograaf Robin Utrecht te zien’. Een fototentoonstelling over de volgende generatie van het Koninklijk Huis.

Het voormalige paleis van koningin Juliana en prins Bernhard staat sinds 2005 leeg. Het Rijksmonument is al enige jaren toegankelijk voor het publiek, in afwachting van een nieuwe bestemming. De Rijksgebouwendienst maakte niet bekend hoeveel geld er is gemoeid met het langer open houden van Paleis Soestdijk.

ANP

Reageer op dit artikel