nieuws

P-Theater kanshebber beste parkeergarage Europa

Architectuur

De Parkeergarage Theater van Nieuwegein behoort tot de beste vier nieuwe parkeergarages in Europa. Afgelopen week werd de garage, een ontwerp van Architekten Cie onder leiding van Frits van Dongen, genomineerd voor de European Parking Award.

P-Theater kanshebber beste parkeergarage Europa

 

 

 

De parkeergarages in de Nieuwegeinse binnenstad zijn dé toegangspoort tot het vernieuwde stadscentrum. De gemeente koos daarom bewust voor het concept ‘Parkeren is beleven’ met unieke, eigen identiteiten van de garages en aandacht voor ruimte, klantvriendelijkheid en kunst in beeld en geluid.

Met de award vraagt de European Parking Association (EPA) aandacht voor kwalitatieve verbeteringen in parkeervoorzieningen op straat en in parkeergarages die bijdragen aan duurzame stedelijke mobiliteitsplannen. Hierbij wil de EPA vooral verbeteringen op het gebied van gebruikersvriendelijkheid, gebouwenbeheer, management, ontwerp en veiligheid promoten.

De winnaar wordt in september in Dublin bekend gemaakt tijdens het Europees Parkeer Congres.

Reageer op dit artikel