nieuws

Nieuw interieur voor Rotterdamse culinaire parel

Architectuur

In de strijd tegen leegstand investeert Rotterdam flink in de Nieuwe Binnenweg. Een van de parels van deze winkelstraat is Vermeyden Delicatessen. De zoon van de eigenaren besloot samen met architect Joris Hekkenberg heden en verleden te verbinden. Met klassieke materialen is teruggegrepen naar de stijl van de jaren dertig, waarmee de culinaire allure in het straatbeeld is teruggekeerd. Het interieur is besproken door Eleonoor Jap Sam in het aprilnummer van de Architect.

Nieuw interieur voor Rotterdamse culinaire parel

De tot ‘Beste Winkelstraat van Rotterdam’ verkozen Nieuwe Binnenweg ondergaat momenteel een grootscheepse opknapbeurt. Met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de gemeente wordt het gebied rondom deze lange woon- en winkelstraat nieuw leven ingeblazen. Onderdeel daarvan is de metamorfose van Hofleverancier Vermeyden Delicatessen, gevestigd op nummer 335.

Nieuw visitekaartje

Het ontwerp is gemaakt door het Rotterdamse bureau Hekkenbergarchitects in samenwerking met de aan de Design Academy afgestudeerde ontwerper Sjoerd Sies, tevens de zoon van de huidige winkeleigenaar Rob Sies. Uitgangspunten van architect Joris Hekkenberg waren het bestaande gebouw voor deze tijd geschikt te maken, het verleden met het heden te verbinden en van de gevel een nieuw visitekaartje te maken, zowel voor Vermeyden Delicatessen als voor de Nieuwe Binnenweg.

Neutrale achtergrond

Het nieuwe interieur is ruim opgezet en doet industrieel-modern aan. De architect deed een grote, slimme constructieve ingreep: van drie aaneengesloten panden maakte hij een ruime, transparante winkel. De robuuste staalkolommen, gelakt in het gedempte groen van de huisstijl, en het kale metselwerk vormen een neutrale achtergrond voor de verschillende productpresentaties. De winkelvloer is opgedeeld in diverse zones met een eigen materialisatie, zodat de noten, vlees, brood, wijn, kazen en chocolade op passende wijze worden gepresenteerd.

Lees het volledige artikel in de Architect van april 2013. 

Reageer op dit artikel