nieuws

Lancering Databank Maarten Van Severen

Architectuur

Op 28 mei zet The Maarten Van Severen Foundation de databank van het archief van Maarten Van Severen (1956-2005) online. Ter gelegenheid hiervan vertellen Wivina Demeester, Xaveer De Geyter, Harm Scheltens en Anna Luyten over hun band met de ontwerper en architect.

Lancering Databank Maarten Van Severen

De databank is gekoppeld aan een beeldbank, die elk projectdossier uit het archief meteen illustreert. Bezoekers kunnen een project opzoeken in de databank en vervolgens het archiefdossier opvragen en bekijken in de leeszaal van De Zwarte Doos.

De lancering moet in de eerste plaats een feest worden. Vier sprekers komen elk vanuit hun eigen invalshoek getuigen over hun band met Maarten Van Severen. Wivina Demeester was opdrachtgever van een woning. Xaveer De Geyter (XDGA) werkte als architect meermaals met Maarten Van Severen samen. Harm Scheltens was directeur van het meubelbedrijf Pastoe, dat twee ontwerpen van Van Severen produceert. En journalist Anna Luyten interviewde Van Severen in de film die Terenja Van Dijk over hem maakte in opdracht van het Design museum Gent in 2004.

De lancering is op 28 mei in het STAM in Gent. De avond begint om 19.30 uur. Inschrijven via info@maartenvanseveren.be is gratis maar verplicht wegens de beperkte capaciteit van de zaal.

Reageer op dit artikel