nieuws

Eerste paal Hilton Airport Hotel

Architectuur

Deze week is officieel de bouw gestart van het nieuwe Hilton Hotel op Amsterdam Airport. Het ontwerp is gemaakt door Mecanoo Architecten.

Eerste paal Hilton Airport Hotel

 

 

 

Het nieuwe hotel zal het huidige Hilton hotel naar verwachting in 2015 vervangen. Het komt langs de toegangsweg naar de terminal, tegenover het huidige Hilton Hotel  dat in gebruik blijft tot het nieuwe hotel is opgeleverd. Het hotel krijgt 433 kamers, 23 vergaderzalen, een ballroom voor 600 personen, een restaurant en bar, executive lounges en een spa en fitness. Een overdekte promenade verbindt het hotel rechtstreeks met de terminal.

Mecanoo

Het kubusvormige gebouw is ontworpen door Mecanoo en wordt gekenmerkt door afgeronde hoeken, ruitvormige raampartijen en diagonale lijnen. Het grote atrium, met een 35-meter hoog glazen dak, vormt het hart van het hotel- en vergadercomplex. Het interieurontwerp is van Hirsch Bedner Associates (HBA) uit Londen.

Deze week is officieel de bouw gestart van het nieuwe Hilton Hotel op Amsterdam Airport. Het ontwerp is gemaakt door Mecanoo Architecten.

Reageer op dit artikel