nieuws

Bouw Kulturhus Dinxperlo kan van start

Architectuur

De bouw van het Kulturhus Dinxperlo kan van start. Johan De Wachter Architecten (JDWA) heeft het DO opgeleverd, waarin hij twee bestaande panden met elkaar verbindt middels een transparante foyer.

Bouw Kulturhus Dinxperlo kan van start

Het nieuwe Kulturhus gaat twee organisaties huisvesten, die nu ook al naast elkaar zitten en veel samenwerken: Stichting Maatschappelijk Welzijn Dinxperlo en het Sociaal Kultureel Centrum. De hoofdgebouwen uit respectievelijk 1892 en 1914 worden bewaard en gaan door de foyer een geheel vormen, terwijl enkele jongere gebouwdelen en aanbouwen worden gesloopt.

Slim ruimtegebruik

Centraal uitgangspunt bij de transformatie is een verbetering van het gebouw, zodanig dat de bestaande ruimte slimmer kan worden gebruikt. Om erachter te komen hoe hij dat het best kan bereiken, heeft de architect workshopsessies gehouden met de gebruikers. Door hun wensen, programmering en samenwerkingsverbanden in kaart te brengen, werd duidelijk welke ruimtes en faciliteiten voor gezamenlijk of dubbelgebruik in aanmerking komen.

Twee fases

In de eerste fase worden beide panden gerenoveerd en wordt de transparante foyer geplaatst. Daarna wordt het Kulturhus in gebruik genomen. De tweede fase richt zich op een herverkaveling van de ruimtes in de panden en een hedendaagse inrichting.

Reageer op dit artikel