nieuws

BDG wint architectenselectie Prins Claus Conservatorium Groningen

Architectuur

De door de Hanze Hogeschool uitgeschreven architectenselectie voor de uitbreiding van het Conservatorium in Groningen is gewonnen door BDG Architecten Ingenieurs uit Zwolle.

BDG wint architectenselectie Prins Claus Conservatorium Groningen

 

 

 

Het Conservatorium is momenteel gehuisvest op twee verschillende locaties in Groningen. In de toekomst wil het instituut het liefst vanuit een gebouw opereren. Daarnaast moet hier ook de nieuwe masteropleiding ‘Master of Music’ een plek krijgen. Om dit te realiseren zijn twee aangrenzende panden gekocht van het gebouw aan de Veemarktstraat.

Zichtbaarheid vergroten

Het voorstel van BDG gaat uit van het behouden van de aanwezige sfeer maar zet in op verbeteren van de uitstraling, zichtbaarheid en de koppeling tussen muziek en samenleving naar buiten. In het ontwerp wordt een uitbreiding gerealiseerd rondom de bestaande hoofdentree aan de Veemarktstraat en langs de Meeuwerderweg, ter plaatse van de aangekochte panden. Met het plan van BDG krijgt het een conservatorium een nieuw centraal hart waar plaats is voor activiteit en ontmoeting door een jazzcafé, foyer en kantine die in elkaar overlopen.

Ontmoetingsplek

De nieuwe Singelzaal komt direct boven de entree en krijgt een groot venster op de stad. Het wordt hiermee het uithangbord van het gebouw. Het Jazzcafé gaat mogelijk dienen als nieuwe entree. Hiermee is onderwijsgebouw ook in de avond open waarmee het een echte ontmoetingsplek wordt. De uitstraling van de gevel passen bij de functie van het conservatorium moet hier aan bijdragen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels