nieuws

‘Handige’ brug brengt beweging in IJmeerverbinding

Architectuur

Kracht en verfijning wil ontwerper Rop Ranzijn uit Velsen-Zuid uitstralen met zijn ontwerp voor een brug over het IJmeer. De beweegbare witte brug heeft de vorm van twee handen.

‘Handige’ brug brengt beweging in IJmeerverbinding

 

 

 

 

Ranzijn ging voor het ontwerp uit van de schildering De Schepping die Michelangelo maakte in de Sixtijnse Kapel in Rome. Of de brug, de Connection, inderdaad wordt gebouwd, blijkt binnenkort wanneer de politiek een besluit neemt over de IJmeerverbinding tussen Amsterdam en Almere. Ranzijn besprak de realisatie inmiddels met BSB uit Leeuwarden. Wat de Friese bruggenbouwer betreft is het ontwerp zonder meer uit te voeren. Het plan: handen van 18 meter hoog die een brugdek van 15 meter breed omvatten. Inclusief aanbruggen zou de lengte 200 meter bedragen.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel