nieuws

gmp ontwerpt tentoonstellingscentrum Tianjin China

Architectuur

Met hun ontwerp voor het nieuwe tentoonstellingscentrum in Tianjin in China zijn von Gerkan, Marg and Partners (gmp) winnaar geworden. Zij versloegen met hun uitverkiezing onder meer Fuksas, HHP en NBBJ/Biad.

gmp ontwerpt tentoonstellingscentrum Tianjin China

 

 

In navolging van Shanghai en Guangzhou is Tianjin de derde stad waar een international tentoonstellingscentrum wordt gebouwd. Met een totaal oppervlak van 1.2 miljoen vierkante meter en een tentoonstellingsvloer van 400.000 vierkante meter wordt het een van de grootste tentoonstellingscentra in het oosten van China in de komende jaren.

Tussen oud en nieuw

Het centrum komt aan de Tianjin Avenue, de belangrijkste verkeersader van de stad die het historische centrum met de stedelijke ontwikkeling Binhai aan de kust van de Gele Zee verbindt. In het noorden vormt de rivier de Haihe de grens van het centrum. Tussen deze twee tegenpolen loopt de centrale toegangsweg naar het centrum.

Ontwerp

Het ontwerp van gmp bestaat twee bijna identieke constructies. Beiden hebben een half overdekte centrale entree met filigraan luifels, acht tentoonstellingshallen aan beide kanten en een centrale doorgang die de entreehal verbindt met het tentoonstellingsgebied. Het centrum biedt behalve overdekte ruimtes ook een open lucht tentoonstellingsruimte, een congrescentrum, hotels, kantoren en een administratieruimte.

Het totale vloeroppervlak ligt op een verdieping. De centrale toegangsweg ligt 9 meter boven de tentoonstellings en wegoppervlak. Vanaf hier is de toegang tot het congrescentrum geregeld. De hallen, liggen in elkaars verlengde zodat ze afzonderlijk of samen gebruikt kunnen worden.

Reageer op dit artikel