nieuws

Geen alledaagse wedstrijd voor jonge ontwerpers

Architectuur

Het is geen alledaags ontwerp wat de prijsvraag Linking Europe vraagt. Studenten van ontwerpopleidingen worden uitgedaagd een ontwerp te maken voor de romp van een Vueling A320 vliegtuig. In het ontwerp moet het thema ’De opbouw van Europa door steden en cultuur’ zijn verwerkt. Aanmelden kan tot 10 april

Geen alledaagse wedstrijd voor jonge ontwerpers

 

De prijsvraag staat open voor architectuur-, design- en engineering studenten van Europese universiteiten. Deelnemen kan via het platform www.linkingeuropecompetition.com. Vier studenten gaan door naar de finale op het vliegveld van Barcelona. Hier wordt bekendgemaakt welk winnende ontwerp wordt gedrukt op de romp van een vliegtuig van Vueling dat eind 2013 door Europa zal vliegen. Daarnaast mag de winnende student deelnemen aan academische workshops aan universiteiten en academische instituten als het IAAC in Catalonië en het Instituut voor Architectuur in Berlijn.

De prijsvraag is uitgeschreven ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van de Mies van de Rohe Award en is een initiatief van de Spaanse afdeling van de gelijknamige stichting en van luchtvaartmaatschappij Vueling.

Reageer op dit artikel