nieuws

FAB benoemd nieuwe voorzitter

Architectuur

De Federatie van de Belgsiche Architectenverenigingen – FAB – heeft Leo Van Broeck tot haar nieuwe voorzitter benoemd. De benoeming geldt voor een periode van drie jaar. Van Broeck volgt hiermee Luc Deleuze op die zich meer wil toeleggen op zijn professonele activiteiten en professoraat.

FAB benoemd nieuwe voorzitter

Leo Van Broeck is sedert 2007 zaakvoerder van Bogdan & Van Broeck Architects en professor architectuurontwerp aan de KULeuven. Hij wil als voorzitter verder werken aan de internationale uitstraling van de FAB en het positioneren van het beroep van architect in een Europese context. Op Belgisch niveau zal hij meewerken aan de hervorming van de Orde van Architecten en de opening van Architect’s House aan de Zavel in Brussel waar iedereen die belangstelling heeft voor architectuur en architecten terecht kan vanaf april 2013.

De FAB heeft als belangrijkste doelstelling de belangen van de architecten op Belgisch niveau te verdedigen. De leden zijn: de Bond van Vlaamse Architecten (BVA) voor Vlaanderen, de Union Wallone des Architectes asbl (UWA) voor allonië en Architects in Brussels (AriB).

Reageer op dit artikel