nieuws

Syb van Breda ziet kansen in Route071

Architectuur

Syb van Breda uit Leiden blijft tekenen aan alternatieven voor het gesneuvelde plan voor een ringweg tussen Leiden en Leiderdorp. Hij denkt een oplossing te hebben in Route071. Een brug tussen het Leidse bedrijventerrein en de Zijldijk in Leiderdorp vormt daarin een belangrijk onderdeel. Volgens de architect is een goede aansluiting met de A4 en de N11 daarvoor cruciaal.

Syb van Breda ziet kansen in Route071

 

Van Breda’s oplossing bestaat eruit om van het Lammenschansplein weer een grote rotonde te maken zoals het dat ooit was. En langs het spoor bij polderpark Cronesteijn kan de verbinding tussen N11 en de nieuwe rondweg komen, denkt hij. De 1,7 hectare die de weg het polderpark kost, is volgens Van Breda richting de Vrouwenweg te compenseren met 8,1 hectare extra groen.

Bekijk het plan

Reageer op dit artikel