nieuws

OKRA wint prijsvraag renovatie stadscentrum Athene

Architectuur

Het architectenbureau OKRA won een internationale competitie met een ontwerp voor de renovatie van het stadscentrum van Athene. Doel van de renovatie is om het centrum van de Griekse hoofdstad leefbaarder te maken. Een deel zal wandelgebied worden, er zal meer groen komen en de tram keert terug.

OKRA wint prijsvraag renovatie stadscentrum Athene

De competitie onder de naam ‘Rethink Athens‘ was uitgeschreven door de Onassis Foundation, een filantropische instelling die werd opgericht door de fameuze scheepsmagnaat Onassis ter herrinering aan zijn zoon Alexandros.
Het centrum van Athene heeft de laatste jaren veel te lijden gehad onder de crisis in het land: veel winkels staan leeg, gebouwen staan leeg of zijn niet onderhouden, en de criminaliteit is gestegen.

Europese Unie

De Griekse minister van Ontwikkeling Kostis Hadzidakis heeft bevestigd dat het project 80 miljoen euro gaat kosten. Het wordt gefinancierd uit fondsen van de Europese Unie. Het project moet in 2014 beginnen en eind 2015 klaar zijn. OKRA werkt samen met vier partners, onder meer de universiteit van Wageningen. Er waren 71 inzendingen voor de competitie.

Bron: De Utrechtse Internet Courant/duic

Reageer op dit artikel