nieuws

Inbo wint selectie Waterfront downtown Sjanghai

Architectuur

Huangpu River Banks Development selecteerde Inbo met haar Chinese partner NITA als masterplanner voor de ontwikkeling van het duurzame Xin Hua Pudong waterfront in het hart van Sjanghai. De locatie aan de Huangpu rivier, met een omvang van circa 45 hectare, ligt tegenover de Bund in zakencentrum Pudong.

Inbo wint selectie Waterfront downtown Sjanghai

Het winnende duurzame ontwerp van Inbo-Nita omvat een jachthaven en een oeverpark met een gemengd stedelijk programma van in totaal circa 750.000m2. Het park legt een verbinding naar het achterliggende stedelijk gebied. Het concept biedt ruimte voor woontorens, kantoortorens, winkelcentra en recreatieve voorzieningen. De herbestemming van een aantal bestaande gebouwen met culturele functies sluiten aan op het gevoel dat in China heerst om cultuurhistorisch erfgoed een tweede leven te geven.

Speerpunt stedelijke ontwikkeling

De herontwikkeling van de oevers van de Huangpu rivier is een speerpunt in de stedelijke ontwikkeling van Sjanghai sinds de realisatie van de Expo 2010 aan diezelfde oevers. Shanghai Huangpu River Banks Development Investment Construction werkt aan een geïntegreerde ontwikkeling van het waterfront van de rivier om voormalig industriële locaties te transformeren naar gemengd stedelijk gebied.

Reageer op dit artikel