nieuws

Eerste deel nieuwe stationshal Utrecht Centraal open

Architectuur

Dit weekend gaat het eerste deel van de nieuwe stationshal van Utrecht Centraal open en is dan te gebruiken voor reizigers. In de hal, een ontwerp van Benthem en Crouwel, komen nieuwe winkels, toiletruimten en in de toekomst een informatievoorziening voor al het openbaar vervoer.

Eerste deel nieuwe stationshal Utrecht Centraal open

 

In 2011 is een start gemaakt met de bouw van de nieuwe stationshal van Utrecht Centraal. Vanaf 2016 moet deze hal plaats bieden aan 360.000 dagelijkse gebruikers en een centrale plaats innemen in de verbinding tussen de oost- en westkant van Utrecht. Omdat het station tijdens de verbouwing gewoon open is voor de huidige 230.000 dagelijkse gebruikers is de nieuwbouw opgedeeld in verschillende fases. Door de oplevering van het eerste deel van de hal kan nu een start gemaakt worden met het afbreken van de oude jaarbeurstraverse en de bouw van het volgende gedeelte van de hal.

Ruimte en licht

De nieuwe stationshal bestaat uit beton, staal en glas en heeft een golvend dak. In het eerste deel dat op 3 februari open gaat is 975.000 kilo staal verwerkt en bijna 6.000 m3 beton gestort. Het hoogste punt van het golvende dak is 15 meter. 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels