nieuws

De Fabriek van Delfshaven weer in bedrijf

Architectuur

De Fabriek van Delfshaven is heropend. Na een renovatie van anderhalf jaar maakt een diverse groep commerciële en maatschappelijke ondernemers gebruik van het bedrijfsverzamelgebouw aan de Mathenesserdijk. Het ontwerp is van Mei architecten uit Rotterdam.

De Fabriek van Delfshaven weer in bedrijf

De Fabriek biedt een thuis aan kleine bedrijven, zelfstandig ondernemers en eigenzinnige freelancers. Na een grondige renovatie is ‘de vervallen fabriek’ aan de Mathenesserdijk opnieuw een eyecatcher van de wijk.

Alle 36 werkunits zijn verhuurd. De huurders kunnen daarnaast gebruik maken van het nieuwe atrium en de gedeelde voorzieningen voor vergaderen, lunchen en borrels.

 Interieur De Fabriek in Delfshaven. Fotograaf Rob Hoekstra

Maatschappelijke organisaties

Naast de commerciële ruimtes, is er plek voor maatschappelijke organisaties. De culturele en educatieve activiteiten en horeca in de ‘laagbouw’ zijn bedoeld als impuls voor de betrokkenheid van omwonenden, de verbinding van de vele culturen in de wijk en de talentontwikkeling bij jongeren in Delfshaven.

De renovatie is een samenwerking tussen conceptontwikkelaar Lingotto, Mei Architecten en stedenbouwers, woningcorporatie Havensteder en BAM Woningbouw.

Reageer op dit artikel