nieuws

College Delft kiest voor Palmbout

Architectuur

Voor de ontwikkeling van het spoorzonegebied in Delft, kiest het college van B en W voor het plan ‘Zicht op Delft’ van bureau Palmbout. Het wordt de basis voor de gebiedsontwikkeling van de nieuwe wijk in Spoorzone Delft.

College Delft kiest voor Palmbout

In het plan ‘Zicht op Delft’ legt Palmbout nieuwe verbindingen tussen het oude centrum en de wijken aan de westzijde van het spoorzonegebied. Belangrijk zijn onder andere lange zichtlijnen, een nieuwe singel van noord naar zuid (‘De Nieuwe Delft’) en de mogelijkheid om flexibel en gevarieerd te kunnen bouwen.

Palmbout_Spoorzone_Delft 

Eind 2012 hebben drie stedebouwkundige bureaus (naast Palmbouw, bureaus West8/Humble en DOK) een visie op het spoorzonegebied gepresenteerd. Op basis van onder andere de inhoudelijke aspecten, het oordeel van de vakjury en de publieksenquête is gekozen voor ‘Zicht op Delft’. De raad kan wensen en bedenkingen uiten op de keuze van het college.

Reageer op dit artikel