nieuws

Abdijplein Averbode wint Prijs Publieke Ruimte 2013

Architectuur

Het abdijplein van Averbode, een ontwerp van Omgeving Ontwerpbureau, wint de Belgische Prijs Publieke Ruimte 2013. De jury prijst de eenvoud en ingetogenheid van het ontwerp, en het respect voor het monumentaal erfgoed.

Abdijplein Averbode wint Prijs Publieke Ruimte 2013

 

 

 

Omgeving ontwerp maakte een homogeen en sereen plein dat zijn kracht ontleent aan eenvoud. ‘Ontvangen en reflecteren’ staan in de nieuwe inrichting centraal. Het zicht op de volledige breedte van het abtskwarier wordt versterkt door een weerkaatsing van de gevel in een grote waterspiegel (900 m2) waarin het verleden wordt weerspiegeld.

De Belgische prijs is een initiatief van Steunpunt Straten, het kenniscentrum voor Publieke Ruimte. Zij willen met de prijs lokale overheden en andere opdrachtgevers stimuleren werk te maken van een kwaliteitsvolle publieke ruimte. De jaarlijkse projectoproep resulteerde in 64 inzendingen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels