nieuws

XDGA wint BigMat International Architecture Award met keukentoren Elishout

Architectuur

Onlangs werden in Luxemburg de winnaars bekendgemaakt van de BigMat International Architecture Awards. De keukentoren Elishout van Xaveer de Geyter Architects werd aangewezen als winnend project onder 868 inzendingen uit vijf verschillende landen. Ook Boydens en Ney & Partners mogen zich op de borst kloppen: zij waren bij het ontwerp de studiebureaus van dienst.

XDGA wint BigMat International Architecture Award met keukentoren Elishout

De keukentoren is een nieuwe toevoeging aan de campus van hotelschool Elishout, die aan de Brusselse ring ligt. De toren probeert om het niemandsland rond de ring een nieuw elan te geven en het te rehabiliteren als reëel en relevant onderdeel van het stedelijke landschap. XDGA zag het ontwerp als het omgekeerde van traditionele hoogbouw, waarbij verticale diensten en circulatie gevat zit in een reeks verticale kernonderdelen.

Lees verder op www.architectura.be

Reageer op dit artikel