nieuws

Theis en Khan ontwerpen nieuwe RIBA kantoren in Londen

Architectuur

De RIBA, Royal Institute of British Architects, zal over een paar jaar intrek nemen in een nieuw gebouw, ontworpen door Theis en Khan Architects. Het Instituut dat nu te vinden is op 66 Portland Place zal verhuizen naar 76 Portland Place, iets verderop. Het nieuwe kantoorgebouw zal van hoge kwaliteit zijn en een voorbeeld in zijn vormgeving en ecologische verankering.

Theis en Khan ontwerpen nieuwe RIBA kantoren in Londen

De laatste selectie in de prijsvraag voor de nieuwe RIBA kantoren bestond uit Ben Adams Architects Ltd., Moxon Architects Ltd., Piercy&Company London Ltd., Shedkm Architects Ltd., Spacelab en Theis en Khan Architects. Theis en Khan Architects werden door RIBA geselecteerd omdat het plan wat zij presenteerden uitermate goed doordacht was. De jury raakte geinsprieerd door de presentatie van het ontwerp waaruit bleek dat het team van archtecten er duidelijk naar streefde te voldoen aan de verwachtingen van de opdrachtgever.

Het team van Theis en Khan Architects is blij met de overwinning en ziet er naaruit om de plannen voor het nieuwe RIBA kantoorgebuow verder uit te werken. Ze willen een ontwerp neerzetten dat van hoge en duurzame kwaliteit is en voldoet aan de verwachtingen die de RIBA heeft. Daarnaast zal het ontwerp moeten refereren naar de integriteit van het voormalige RIBA kantoor op 66 Portland Place. De wisselwerking tussen de twee gebouwen is iets wat ze intrigeert en zeker een uitgangspunt voor het nieuwe ontwerp.

Reageer op dit artikel