nieuws

Stedelijke ontmoetingsplaats

Architectuur

Een banaal kantoorgebouw uit de jaren zeventig met een beperkte plafondhoogte van 2.60 meter is door B-Architecten getransformeerd tot een grote salon voor Brussel. Het resultaat is meer dan een bibliotheek en vormt een stedelijke ontmoetingsplaats.

Stedelijke ontmoetingsplaats

 

 

Dat schrijft Marc Dubois in het decembernummer van de Architect over het Muntpunt in Brussel. De bibliotheek bestaat uit een statig negentiende-eeuws pand met hoge plafonds, een ingesloten klein woonhuis uit de jaren dertig en een kantoorgebouw met strakke prefab gevelpanelen. Vanaf 2003 is het bureau B-Architecten bezig geweest met de transformatie van de gebouwen die uiteindelijk in sepember 2013 officieel de deuren hebben geopend.

Reageer op dit artikel