nieuws

Samenwerking tussen Biënnale Interieur en Domaine de Boisbuchet

Architectuur

Om aanstormende ontwerptalenten te ondersteunen, hebben de Biënnale Interieur van Kortrijk (België) en het Domaine de Boisbuchet in Lessac (Frankrijk) een samenwerking besproken. De twintig geselecteerde winnaars in de objectcategorie van de Biënnale zullen bovenop de 2.500 euro en een tentoonstelling een exclusieve prototyping workshop in het Boisbuchet aangeboden krijgen.

Samenwerking tussen Biënnale Interieur en Domaine de Boisbuchet

Samenwerking
Designers, architecten, maar ook andere creatievelingen worden in de categorie ‘Object’ tot de deadline op 30 april 2014 uitgedaagd om een nieuw voorwerp te ontwerpen dat het dagelijks leven verbetering biedt. De twintig ontwerpers die door een internationale vakjury als winnaars geselecteerd worden, krijgen deze Biënnale voor het eerst de mogelijkheid om in de zomer van 2014 hun prototypes te ontwikkelen. Dit verbetert de  kwaliteit van de prototypes die tijdens die Biënnale gepresenteerd worden.

Biënnale Interieur
De 24e editie van de internationale Biënnale Interieur vindt van 17 tot 26 oktober plaats in het Belgische Kortrijk. Het Domaine de Boisbuchet is een inititatief van Alexander von Vegesack. In eerste instantie organiseerde hij interdisciplinaire designworkshops en architectuurworkshops op de Vitra campus in Dutisland, maar in 1995 verhuisde hij deze wekelijkse zomeropleidingen naar het Franse Domaine de Boisbuchet. Het initiatief is bedoeld voor een breed internationaal publiek en biedt deelnemers de mogelijkheid inzicht te krijgen in de ontwerpaanpak van gerenommeerde designers.

Reageer op dit artikel