nieuws

Nieuwe beurs voor afgestudeerde Nederlandse architecten

Architectuur

Vanaf studiejaar 2014-2015 , start The Berlage een studiebeurs gericht op Nederlandse studenten met een afgeronde master in architectuur en stedenbouw. Deze beurs ondersteunt “excellente studenten die graag hun studie willen voortzetten in de internationale en interculturele setting van The Berlage”. De beurs dekt het volledige collegegeld van de opleiding en wordt gesponsord door de Stichting Fonds voor het Berlage Instituut.

The Berlage Center for Advanced Studies in Architecture and Urban Design is een voortzetting van het Berlage Instituut, opgericht in 1990 en in 2012 onderdeel van de TU Delft. The Berlage biedt een anderhalf jarig internationale postgraduate opleiding in architectuur en urban design en bereidt architecten en stedebouwkundigen voor op de uitdagingen van de internationaal georiënteerde praktijk en voor verdere academische ontplooiing. Het programma richt zich op het uitbreiden en herdefiniëren van het instrumentarium, de aanpak en de methodes voor onderzoek en ontwerp voor de gebouwde omgeving. Het heeft een aantal Nederlandse bekende alumni, zoals Reinier de Graaf, Bas Princen, Daan Roosegaarde en Nanne de Ru, de huidige directeur van het instituut.

Excellent resultaat

In 2014 zal één ‘The Berlage Dutch Scholarship’ beschikbaar worden gesteld. In aanmerking voor de beurs komen Nederlandse studenten die zijn afgestudeerd aan een architectuur of stedenbouw masteropleiding van één van de technische universiteiten of Academies van Bouwkunst en daarbij een excellent resultaat hebben behaald.

De selectiecommissie bestaat naast De Ru uit Kees Kaan, hoogleraar Architectuur aan TU Delft, oprichter en mede-eigenaar van Claus en Kaan Architecten, en Michelle Provoost, Crimson Architectural Historians, directeur INTI, lid van The Berlage programmaraad.
Inschrijven kan hier. De deadline voor inschrijving is 15 februari 2014. De uitslag en toewijzing van de beurs wordt medio maart 2014 bekend gemaakt.

Reageer op dit artikel