nieuws

Nieuw magazine over ambacht en materiaal

Architectuur

Het nieuwe ‘Karaat Magazine’ is een initiatief van architect Ard Hoksbergen en Martien ter Veen en behandelt elke editie een ander materiaal. Met een tijdschrift willen ze deze interesse delen met een groter publiek. Met crowdfunding wisten ze de druk van het blad te financiëren. Op 20 december reiken de vrienden het eerste exemplaar, over klei, uit aan keramiste Manon Maatje.

Nieuw magazine over ambacht en materiaal

De eerste editie over klei is met behulp van Manon Maatje tot stand gekomen. Van de klei die naar boven kwam bij de aanleg van de Noord-Zuidlijn, maakte zij een compleet servies. In het nummer staan onder andere interviews met architect en ‘baksteenprofessor’ Jan Peter Wingender en Anne Ausloos. Deze Vlaamse kunstenares heeft zich de laatste jaren in de oorsprong van keramiek verdiept.

Het tijdschrift van Ard Hoksbergen, de jonge architect die met zijn interieur voor een scheersalon een van de genomineerden was voor de ARC Award Interieur 2013, en vormgever Ter Veen, zal onregelmatig verschijnen, omdat het in eigen beheer handmatig wordt uitgegeven. Om de druk van het eerste nummer te kunnen financiëren zetten de architecten een crowdfundingproject op bij Voordekunst, waarvoor ze onderstaande video maakten:

 

Vanaf de tweede editie kunnen gegadigden zich abonneren via de website www.karaatmag.nl

Reageer op dit artikel