nieuws

Laatste paal vernieuwbouw Bouman kliniek

Architectuur

Op het bestaande terrein aan de Prins Constantijnweg in Rotterdam verrijst de nieuwbouw van Bouman GGZ, een ontwerp van De Jong Gortemaker Algra architecten en ingenieurs. In het ontwerp staat ruimte centraal. Dit wordt bereikt door grote, aangename verblijfsruimtes. De oplevering staat gepland voor 2014.

Laatste paal vernieuwbouw Bouman kliniek

 

De bestaande kliniek wordt uitgebreid met circa 6.300 m² en wordt drie bouwlagen hoog. De nieuwbouw van dJGA biedt plaats aan totaal 116 bedden, waarvan 22 voor intensieve zorg. Naast hun eigen ruime zit- en slaapkamer kunnen patiënten ook terecht in de grote actieve lounges, stiltelounge, atelier en fitnessruimte. Verder zijn er verschillende buitenruimtes.

 

  

Om ook in de toekomst te blijven voldoen aan de hoge kwaliteit van zorg, gaan de verblijfsvoorzieningen van het bestaande gebouw naar de nieuwbouw. Dankzij hogere isolatiewaarden en een warmteterugwinsysteem voldoet de nieuwbouw aan de moderne eisen voor duurzame bouw en is het gebouw toekomstbestendig. Het bestaande gebouw wordt nog voor behandel- en kantoorfuncties en poliklinische behandeling gebruikt.

Reageer op dit artikel