nieuws

Kossmann.dejong weer in de prijzen

Architectuur

Kossmann.dejong won onlangs in Londen de International Design Excellence Award van de Society of British and International Design (SBID) voor het ontwerp van de de tentoonstelling Het Verhaal van de Totempaal in Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden.

De SBID reikt dit jaar voor de derde keer de International Design Excellence Awards 2013 uit aan de beste vernieuwende projecten op het gebied van interieurdesign. Kossmann.dejong kreeg de prijs in de categorie Public Space. 

In totaal werden deze editie rond de 400 projecten ingezonden uit ruim dertig landen in veertien categorieën. De prijswinnaar werd zowel door een vakjury als door het publiek bepaald. De vakjury was verantwoordelijk voor de helft van de stemmen. Uit een selectie van zes finalisten in de categorie Public Space koos het publiek voor het tentoonstellingsontwerp Het Verhaal van de Totempaal.

Het Verhaal van de Totempaal

Dit is een tentoonstelling gericht op de hele familie, waarin de oorspronkelijke bewoners van de Noordwestkust van de Verenigde Staten en Canada centraal staan. Door middel van theatrale installaties, verhalen, interviews en reportages krijgt de bezoeker zowel een eigentijds als historisch beeld van de rijke cultuur van de Noordwestkust Indianen.

Speciaal voor de tentoonstelling is een acht meter lange totempaal vervaardigd door een groep Indiaanse kunstenaars onder leiding van Kwakwaka´wakw kunstenaar Rande Cook. Naast deze bijzondere totempaal waren kunstwerken uit internationale collecties en de collectie van het museum te zien. Het Verhaal van de Totempaal was van 6 oktober 2012 t/m 1 april 2013 te zien in Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden. De totempaal heeft inmiddels een vaste plek in de tuin van het museum gekregen.

Reageer op dit artikel