nieuws

Klushuizen voor studenten Schilderswijk

Architectuur

Den Haag biedt klushuizen voor studenten aan, naar eigen zeggen ‘als eerste stad in Nederland’. Dit nieuwe concept is onderdeel van het aanbod van ruim honderd kavels en honderd klushuizen in de Schilderswijk die in het voorjaar van 2014 in de verkoop gaan. Wethouder Marnix Norder van Stadsontwikkeling en Volkshuisvesting maakte dat onlangs bekend.

Klushuizen voor studenten Schilderswijk

De klushuizen voor studenten en jongeren staan in de Schilderswijk. In de Suze Robertsonstraat kunnen zes tot negen studenten de voormalige schoolmeesterwoning van De Ravesteinschool samen kopen. De kosten liggen dan rond de 20.000 euro per student. Voor jonge starters komen er klushuizen in de Van der Vennestraat. En in de Stortenbekerstraat komen 20 klushuizen vrij voor particulieren in de voormalige meisjesschool.

 

Wethouder Marnix Norder is blij met het nieuwe aanbod: “De Schilderswijk heeft behoefte aan jonge, creatieve mensen die investeren in een eigen woning. Dat eigenaarschap versterkt de betrokkenheid bij de wijk. Wat in de Schilderswijk staat te gebeuren is meer dan sloop of nieuwbouw. Het is stadsvernieuwing die past bij deze tijd.”

Kantoor in Binckhorst

Het nieuwe aanbod bestaat uit ruim honderd klushuizen, aanzienlijk meer dan de zeven in 2012 en de tien in 2013. De gemeente komt hiermee tegemoet aan de grote vraag naar dit type woning. In een voormalig kantoorgebouw aan de Junostraat in de Binckhorst, komt het grootste kluscomplex van Den Haag met 67 kluskavels voor appartementen en werkruimtes. Ook komen er twaalf klushuizen vrij in een oud schoolgebouw in de Kepplerstraat in het Valkenboskwartier.

Zelfbouwkavels

De kavels voor zelfbouw liggen op negen locaties in de stad. Zo komen er in de Acaciastraat in de Bomenbuurt acht kavels vrij voor herenhuizen. En in Ypenburg aan de Fregatsingel bevinden zich 22 kavels voor vrijstaande woningen en 1 ruimere aan de Bosweide. In Laakhaven West zijn acht kavels voor zowel wonen als bedrijfsruimte en een kavel waar hoogbouw tot 70 meter mogelijk is. Daarnaast worden kavels in de landelijk gelegen Uithofslaan opnieuw aangeboden met een verlaagde grondprijs.

Reageer op dit artikel