nieuws

Hanjie Wanda Square in Wuhan opgeleverd

Architectuur

Een luxe winkelgebied verdient een net zo luxe uiterlijk en dat is de zien aan het Hanjie Wanda Square in Wuhan. Het ontwerp van Ben van Berkel, bestaande uit hedendaagse en traditionele designelementen, huisvest luxe merkwinkels, catering en bioscopen.

Hanjie Wanda Square in Wuhan opgeleverd

 

 

Volgens Van Berkel ervaren bezoekers, mede door reflectie en de gebruikte lichtpatronen, het winkelgebied als de wereld van het theater, een podium voor de shoppers. De verwachtte stroom bezoekers worden door de hoofdroutes vanaf de gevel en de drie belangrijkste entrees het gebied ingestuurd.

Deze route is de sleutel tot alle ontwerpcomponenten, de vloeiende beweging van het gebouw, de programmering van de dynamische gevelverlichting en het interieurpatroon die de klanten vanaf het centrale atrium naar de bovengelegen verdiepingen door het gebouw leidt.  

 VanBerkel_Wuhan 

Het gevelontwerp verenigt staal en glas, verdeeld over negen verschillende sferen. De specifieke positie ten opzichte van elkaar verbeelden het effect van beweging of reflectie zoals in water, of  plooien in zijde. 

De architecturale verlichting, bestaande uit 42.333 bollen is geïntegreerd in het gebouw. Binnen elk gebied zenden LED-armaturen licht op het gelaagde glas dat begint te te gloeien en ronde vlekken te genereert. Tegelijkertijd verzorgt een tweede set van LED’s aan de achterzijde van de bollen voor diffuse verlichting op de achterwand. De verlichting kan gecombineerd worden aangestuurd waardoor uiteenlopende effecten bereikt worden voor verlichting van het Hanjie Wanda Square.   

 Wuhan_ShoppingCenter_VanBerkel 

Het interieur concept is ontwikkeld rond de Noord-en Zuid atria en bestaat uit twee verschillende, geïntegreerde omgevingen en verwoorden de twee identiteiten, hedendaags en traditioneel. Variaties in geometrie, materialen en details bepalen deze verschillende vormen. Met twee hoofdingangen vormt het noord-atrium, met gouden en bronzen materialen, de grote hal. Het in het zuiden gelegen atrium is meer bedoeld als intieme plek.

In het zuidelijke atrium uitgevoerd in zilver en grijs als referentie naar de identiteit van de stad en haar stedelijke ritme. Beide atria hebben dakramen met een trechter structuur die het dak en de begane grond verbinden. Deze trechters zijn elk bekleed met 2600 glazen panelen en zijn digitaal bedrukt met een ingewikkeld patroon. Bovendien herbergt  elke trechter een paar panorama liften.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels