nieuws

Expressieve architectuur in Rotterdam

Architectuur

Nieuw Crooswijk in Rotterdam ondergaat een transformatie. Grote delen zijn onlangs gesloopt en worden gereconstrueerd. Hiervoor zijn zeven architectenbureaus uitgenodigd waaronder NL Architects. Zij ontwierpen B05, of Kuifje (TinTin), een15 verdiepingen tellende toren met twee appartementen per verdieping.

Expressieve architectuur in Rotterdam

 

B05, of Kuifje (Tintin), is gepositioneerd in het tweede blok langs de in aanbouw zijnde Boezemlaan en is met zijn verdiepingen het hoogste bouwwerk in dit cluster. De eerste 10 verdieping gaan in de hoogte rechtdoor, maar na het bereiken van de maximale hoogte van naastgelegen gebouwen begint het gebouw te vervormen. De hoogste verdiepingen leunen vanaf die hoogte naar voren, als een piercing door de rooilijn en creëert hiermee een duidelijk silhouet.

De onderste verdiepingen beschikken allemaal over een loggia op het zuidwesten. De penthouses op de de bovenste verdiepingen hebben allemaal een extra balkon over de volle breedte van het appartement. 

Reageer op dit artikel