nieuws

Ateliereen ontwerp klim- en uitkijktoren in Zoelen

Architectuur

Voor de Holland Evenementen Groep in Zoelen (Betuwe) heeft Ateliereen een klim- en uitkijktoren ontworpen. Naast het uitkijkplatform van de 20 meter hoge toren zijn er aan twee zijden diverse klimroutes uitgezet en is er een kiosk. Vanaf 12 meter hoogte start er een tokkelbaan, een meer dan 350 meter lange kabelbaan dwars over het strand en het water.

Ateliereen ontwerp klim- en uitkijktoren in Zoelen

Functionaliteit en herkenbaarheid zijn de belangrijkste uitgangspunten geweest in het ontwerp van Ateliereen voor Holland Evenementen Groep. De strakke  vorm komt voort uit de trap, welke wisselend binnendoor dan wel buitenom loopt. De trapleuning heeft een opvallende gele kleur. Hiermee wordt de route naar boven benadrukt en krijgt de toren een vrolijke en zonnige uitstraling aan het dagstrand.

De toren is opgebouwd uit prefab betonnen ring-elementen waar goed tegenop geklommen kan worden via de klimwanden. De klimgrepen zijn door hun kleur op de zilverachtige ondergrond goed zichtbaar.

Reageer op dit artikel