nieuws

Architectonische ingreep Domplein wint afstudeerprijs

Architectuur

Twee pleinen met in het midden een fietsbrug en een historische kuil. Met deze ‘gewaagde architectonische ingreep’ aan het Domplein hebben twee Tilburgse studenten Bouw en Infra de Avans Hogeschool Afstudeerprijs 2013 gewonnen.

De studenten Sjim van Beijsterveldt en Axel Geurts hebben een U-vorm ontworpen die de Domtoren en de Domkerk met elkaar verbindt. In deze vorm bevinden zich een hotel, restaurant en Finse sauna.

 In het midden bevindt zich een kuil waar voetgangers van het ene deel van het Domplein naar het andere kunnen lopen. In deze kuil is de historie van het Domplein zichtbaar gemaakt. Over de kuil loopt een fietsbrug die precies de Via Preatoria volgt, de hoofdweg van de Romeinse Castellum.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels