nieuws

Architectenselectie Hvidovre Ziekenhuis Kopenhagen bekend

Architectuur

Een ontwerpteam bestaande uit schmidt hammer lassen architects en aarhus arkitekterne, Kragh & Berglund landschapsarchitecten, Søren Jensen technisch adviseurs en Royal HaskoningDHV, is geselecteerd voor de 30.000 m2-uitbreiding van het Hvidovre Ziekenhuis in Kopenhagen. In de nieuwe aanbouw komt ruimte voor units van de afdelingen spoedeisende hulp en kindergeneeskunde, en worden de afdelingen verloskunde en cardiologie gehuisvest.

Architectenselectie Hvidovre Ziekenhuis Kopenhagen bekend

Helderheid, flexibiliteit, respect, groene buitenruimten en ruimtelijke variatie vormen de sleutel van het ontwerp. Het juryrapport vermeldt: “Het voorstel is een eerbetoon aan het bijzondere culturele erfgoed dat dit ziekenhuis is, en laat bovendien op innovatieve wijze zien hoe moeilijk het is, zowel bouwkundig als functioneel, om een van de mooiste ziekenhuizen van dit land uit te breiden.” De sterke punten van het winnende ontwerp zijn onder andere slimme logistiek in ontwerpvoorstellen en een hoge mate van interdisciplinaire integratie.

Kopenhagen_Royal Haskoning 

Ontwerpteam

Het winnende ontwerpteam bestaat uit architectenbureaus schmidt hammer lassen architects en aarhus arkitekterne, Kragh Berglund landschapsarchitecten, Søren Jensen technisch adviseurs en Royal HaskoningDHV voor constructieontwerp en gebouwinstallaties.

Begin 2014 wordt begonnen met het voorlopig ontwerp, en in de komende twee jaar zal het detailontwerp voor het nieuwe gebouw worden afgerond. Voor het eind van 2015 staat een tenderfase voor de constructie gepland. In 2016 wordt gestart met de bouw. De oplevering van de nieuwbouw staat gepland voor 2020.

Reageer op dit artikel