nieuws

Agendatip: Onbeperkt LEGO bouwen

Architectuur

In het ABC architectuurcentrum in Haarlem kunnen kinderen, maar ook oudere bezoekers, vanaf 21 december onbeperkt spelen en bouwen met LEGO. Ze worden daarbij uitgedaagd door de tentoonstelling van de maquettes van René van Zuuk. De resultaten zullen naast de expositie van Van Zuuk worden geplaatst en tentoongesteld en kunnen op deze manier weer inspiratie opleveren voor anderen.

Agendatip: Onbeperkt LEGO bouwen

 

Eind 2012 ontving het ABC centrum 60.000 LEGO steentjes van het bureau HOSPER, een haarlems architectuurbureau voor landschapsarchitectuur en stedebouw. Regelmatig nu mogen kinderen met deze LEGO komen spelen en bouwen. Wanneer het ABC niet in het teken staat van andere activiteiten kunnen bezoekers op woensdagmiddagen, weekenden en vakanties onbeperkt komen bouwen. De enige regels die gelden zijn dat kinderen alleen onder begeleiding van een volwassene en dat groepen van meer dan vier kinderen een afspraak moeten maken.

De bouwwerken die in de kerstvakantie worden gemaakt, worden bij de expositie van Van zuuk geplaatst. Het ABC bepaald wel zelf hoelang de bouwwerken te zien blijven. Afhankelijk van de drukte kan dit voor een langere of kortere periode zijn.

Reageer op dit artikel