nieuws

Wonderkamers vernieuwd

Architectuur

In het Gemeentemuseum Den Haag zijn vanaf 17 november de vernieuwde Wonderkamers geopend. Het ontwerp en concept hiervoor is afkomstig van Kossmann.dejong, net zoals de oorspronkelijke editie van het eerste Nederlandse museum voor pubers in 2005.

Wonderkamers vernieuwd

 

 

 

De vernieuwde Wonderkamers is door Kossmann.dejong ontworpen als een fysieke en virtuele driedimensionale game waarin de bezoeker als hoofdpersoon van het spel de rol van tentoonstellingsmaker krijgt. De plattegrond van de Wonderkamers, die bestaat uit dertien kamers rondom een centraal kunstdepot met in het midden het Miniatuurmuseum, verandert tijdens de game in een ruimtelijk en interactief bordspel. 

 Kossmann_2 

In teams, als gezin of als individuele bezoeker speel je de ‘museumgame’. Met een speciaal ontwikkelde tablet (de Wondergids) navigeer je door de Wonderkamers waar je de spellen speelt en opdrachten uitvoer. Iedere kamer is ontworpen rondom een ander thema in relatie tot beeldende kunst, architectuur, mode en kunstnijverheid. Met de verdiende punten kunnen kunstwerken worden verzameld waarmee de deelnemer een virtuele zaal in een miniatuurmuseum kan inrichten.

 Kossmann_3 

Ter afsluiting van het bezoek aan het Gemeentemuseum in Den Haag wordt de ‘zelf ingerichte’ museumzaal officieel geopend en wordt de bezoeker hiermee curator. Zalen van andere bezoekers kun je ‘liken’. Een bezoek aan Wonderkamers duurt ongeveer twee uur en is gratis tot en met 18 jaar.

“Bekijk het filmpje voor een impressie van het interactieve spel

Credits

Concept ontwerp: Kossmann.dejong
Interactives: Kiss the Frog
Interface wondergids: Kiss the Frog Kossmann.dejong
AV Licht design: Rapenburg Plaza
Film: Tungsten
Bouw: Kloosterboer Decor
Pepper´s ghost: Dutch Igloo
Content: Gemeentemuseum Den Haag Kossmann.dejong

Reageer op dit artikel