nieuws

Wet van Murphy voor Smakkelaarsveld Utrecht

Architectuur

Zeker voor de Bibliotheek aan het Smakkelaarsveld in Utrecht geldt de Wet van Murphy. Ging het in het begin al mis met de uitslag van de prijsvraag, later werden ook nog eens de plannen in de ijskast gezet. Ook de laatste ontwikkelingen zorgen weer voor reuring in Utrecht. Buurtbewoners, Corio en FGH Bank maken bezwaar tegen de komst van Artplex waarvan de bibliotheek onderdeel is, meldt De Utrechtse Internet Courant.

Wet van Murphy voor Smakkelaarsveld Utrecht

Volgens het AD zijn aanwonende ‘faliekant’ tegen de komst van het 45 meter hoge gebouw. Hun uitzicht zou verminderen, hun privacy aangetast en ook zou het gebouw voor minder zonlicht zorgen. Kortom het woongenot van de aanwonenden wordt flink aangetast.

Te weinig parkeerplaatsen

Verder is in  de krant te lezen dat Corio beroep heeft aangetekend omdat zij vinden dat er te weinig parkeerplaatsen in de plannen zijn opgenomen. Ze geven aan dat de parkeergarages van Hoog Catharijne bedoeld zijn voor bezoekers van het winkelcentrum en niet voor het nieuwe multifunctionele complex. De FGH-bank vreest de komst van de openbaar vervoer stroken die zijn opgenomen in het plan. Deze zouden overlast kunnen veroorzaken.

Financieel risico

Het plan van de gemeente is 31 oktober gepresenteerd na het vinden van een ontwikkelaar voor het 61,9 miljoen bekostigde plan. Wethouder Everhardt van Utrecht liet weten dat een groot deel van het financiële risico bij de ontwikkelcombinatie Vorm Holding en Jebber zou komen te liggen. Maar Jebber trok meteen aan de bel, het is slechts de beoogde verhuurder van de appartementen en geen ontwikkelaar en loopt op deze manier niet het financiële risico die de gemeente aan hen toeschrijft. De gemeente heeft ondertussen de informatie op haar website aangepast. 

Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn de partijen nog met elkaar in overleg. De rechter doet over ongeveer zes weken uitspraak. Als de raad instemt, moet het complex in 2019 klaar zijn.

Bron: AD/DUIC.nl

Reageer op dit artikel