nieuws

Voltooiing eerste fase Governors Island afgerond

Architectuur

Vorige week is de de laatste boom geplant van het nieuwe 12 hectare grote park waarmee de eerste fase van het door West 8 herontworpen Governors Island is afgerond. De door West 8 gewonnen internationale competitie voor dit eiland in de New Yorkse haven stamt uit 2007. Het is de bedoeling het park in mei 2014 te openen voor publiek.

Voltooiing eerste fase Governors Island afgerond

Het nieuwe park omvat:

– Liggett Terrace, een zonnig plein van 2,5 hectare met seizoensbeplanting, zitelementen, waterelementen en publieke kunst
– Hammock Grove, een 4 hectare groot bebost gebied met 1500 nieuwe bomen, speelvelden en 50 hangmatten
– Play Lawn, 5,5 hectare speel- en recreatiegebied inclusief twee honkbalvelden voor softball en Little League baseball
– Welkomstentrees aan de veerboten aanmeerplek van het eiland
– Bezoekersvoorzieningen, verlichting, zitgelegenheid en bewegwijzering door het Historische District heen

The Hills

Afgelopen juli gaf burgemeester Bloomberg ook al het startsein voor The Hills, een toevoeging van 4 hectare en het hoogtepunt van het nieuwe Governors Island. The Hills,  gemaakt van gerecycled constructiemateriaal en stortgrond, rijst na oplevering 10 tot 32 meter  boven het eiland uit. De piek van de hoogste heuvel biedt bezoekers een 360 graden panorama van het Vrijheidsbeeld, de New York Haven en de skyline van Lower Manhattan. The Hills zijn op dit moment in uitvoering en oplevering staat gepland in 2015.

Reageer op dit artikel