nieuws

Truiense stationsbuurt gaat van start met sloop Gazometersite

Architectuur

Tegen 2018 bouwt het autonoom gemeentebedrijf voor de ontwikkeling van Sint-Truiden (Agost) op de Gazometersite een jongerencampus, een school, een ondergrondse parking, een welzijnscampus en appartementen. Vandaag starten de sloopwerken van de voormalige Belgacomgebouwen en de oude tramloods. Het project zal circa 30 miljoen euro kosten. Het ontwerp is van Architecten Achtergael.

Truiense stationsbuurt gaat van start met sloop Gazometersite

Het project past in een ruimer masterplan voor de herwaardering van de stationsbuurt, die er nu wat verloederd bij ligt. Op de site komen, behalve een school en een welzijnscampus ook een jongerencampus.

De sloop van de oude Belgacomgebouwen en de oude tramloods gaat van start op 18 november. Dan wordt de vervuilde bodem gesaneerd. Zodra dat gebeurd is, kan de bouw en de ontwikkeling van de site beginnen.

Lees verder op architectura.be

Reageer op dit artikel