nieuws

Titelkandidaten ARC13 Stoelontwerp

Architectuur

De jury van de ARC Awards 2013 in de categorie Stoelontwerp koos zes ontwerpen voor de laatste ronde. Dit zijn (in willekeurige volgorde): Buigstoel van Claire de Zoete, OTTO van MVOS, L6 Chair van L.E.Xerxes, Void(wood) van Pieter Bedaux, Folding Air van Studio Nic Roex en Well Proven Chair van Van Aubel & Shaw.

Titelkandidaten ARC13 Stoelontwerp

 

De jury van ARC13 Stoelontwerp bestaat uit voorzitter Jan Brouwer, Jorre van Ast (Arco), Claudia Linders en Chris Kabel. Secretaris van de jury is Niels Witten van de Architect. Het winnende stoelconcept wint de ARC13-trofee. De zes ontwerpen uit de laatste ronde worden, tezamen met het juryrapport, gepubliceerd in het novembernummer van de Architect, die verschijnt op donderdag 26 november 2013, de dag van de prijsuitreiking.

Uitgelicht ARC13 StoelAwardsVan links naar rechts: Folding Air van Studio Nic Roex, OTTO van MVOS en de L6 Chair van L.E.Xerxes

Deze prijs heeft als doel vernieuwend stoelontwerp te promoten, met een focus op produceerbaarheid en technologische innovatie.

ARC13 Stoelontwerp wil talentvolle stoelontwerpers een podium bieden en innovatie in de markt zichtbaar maken. Ze wordt ieder jaar uitgereikt aan het beste stoelontwerp dat door een ontwerper is gemaakt in het jaar voorafgaand aan de toekenning. Bij de beoordeling let de jury op de functionaliteit en het karakter van de stoel. Een ander belangrijk aandachtspunt is het materiaalgebruik.

 Uitgelicht ARC13 Stoelontwerpen
Van links naar rechts de Buigstoel van Claire de Zoete, Void(wood) van Pieter Bedaux en de Well Proven Chair van Van Aubel Shaw.

Als geen ander inspireert een stoel tot het nadenken over vorm, gebruik, materiaal en techniek. Anders dan in voorgaande edities, toen het inleveren van een prototype op ware grootte verplicht was, is de jury nu op zoek naar stoelconcepten die een heldere visie op de positie van het zitmeubel combineren met een uitvoerbaar, gematerialiseerd en commercieel interessant ontwerp.

ARC Stoelontwerp is een initiatief van Ahrend en de Architect

Reageer op dit artikel