nieuws

RoosRos wint in Mijnsheerenland

Architectuur

RoosRos Architecten is de winnaar in de race om het ontwerp voor de nieuwbouw van een multifunctioneel centrum in het dorpshart van Mijnsheerenland. Het nieuwe centrum komt aan het eveneens nieuwe dorpsplein en langs de kreek die model staan voor het Dorpshart-ontwerp waarin eveneens (zorg)woningen en een supermarkt zijn gepland.

RoosRos wint in Mijnsheerenland

 

Het ontwerp van RoosRos bestaat uit een compositie van een aantal grote ‘boerenschuren’, gebaseerd op de historische bebouwing van Mijnsheerenland. Samen vormen zij nieuwe multifunctionele centrum.

RoosRos Mijnsheerenland 

RoosRos Mijnsheerenland 

De ‘schuren’ worden gekoppeld door de centrale ruimte waarin ook de ontmoetingsruimte, het hart van het centrum, wordt gerealiseerd. Het programma voorziet in een sporthal, twee basisscholen, een BSO en KDV, een bibliotheek, een jeugdruimte, diverse zorgfuncties zoals een consultatiebureau en kleinschalige woningen voor dementerende ouderen. Het project wordt in BIM-Revit en lean uitgewerkt. 

RoosRos Mijnsheerenland 

Reageer op dit artikel