nieuws

Oplevering duurzame lichtgewicht fietsbrug

Architectuur

Deze week is een duurzame, lichtgewicht fietsbrug opgeleverd in Maassluis. De 90 meter lange afdaling langs de oude Maasdijk en 12 meter lange brug over de Weverskade is ontworpen als een lange sierlijke en landschappelijke route, waarin de beleving van de gebruiker voorop staat.

Oplevering duurzame lichtgewicht fietsbrug

De nieuwe brug, een ontwerp van plein06 landschapsarchitecten, Lely Groep, Fibercore Europe, Hoogheemraadschap Delfland, gemeente Maassluis, Gebiedsmanagers en Waterpas, verbindt het centrum van Maassluis met de net gerealiseerde duurzame Lely Campus, de omliggende woonwijken en de nieuwe gebiedsontwikkeling Dijkpolder.

De spierwitte oeververbinding volgt het groene landschap en heeft, dankzij glasvezel, glooiende en vloeiende vormen.

Het composiet brugdek met InfraCore Inside is onderhoudsvrij en heeft een garantie voor 50 jaar. Door het gebruik van lichtgewicht materialen, wordt ook de fundering lichter en minder kostbaar. Hierdoor was het aan de Weverskade mogelijk om de 100 jaar oude wilgen, de landschappelijke structuren, maar ook de waterkerende elementen intact te houden en niet aan te tasten.

Reageer op dit artikel