nieuws

Onderzoek nieuwe rollen architecten

Architectuur

Een groot onderzoek naar nieuwe verdien- en organisatiemodellen voor architecten, door de TU Delft in samenwerking met de Radboud Universiteit in Nijmegen, start deze maand. Dit moet helderheid brengen over nieuwe verdien- en organisatiemodellen voor de branche, meldt Cobouw vandaag. Aan het programma werken verschillende bouwpartijen mee, waaronder de Rijksgebouwendienst, BNA, Ballast Nedam en corporatie Havensteder.

Onderzoek nieuwe rollen architecten

Onderzoeksleider prof. Hans Wamelink van de faculteit Bouwkunde TU Delft tekent in Cobouw een ontwikkeling waarbij bureaus uiteenlopende gezichten krijgen. “Van verbreding van het takenpakket voor een grotere rol in de bouwkolom tot specialisatie voor één specifieke sector of een bepaald type werk.” BNA-medewerker markt en ondernemerschap Jasper Kraaijeveld constateert dat verschillende architectenbureaus volop experimenteren met nieuwe rollen.

De TU Delft voert het onderzoek uit samen met de Radboud Universiteit in Nijmegen en bouwbedrijf Ballast Nedam, de Rijksgebouwendienst, corporatie Havensteder en de BNA. Hoofdfinancier van het onderzoek is de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Bron: Cobouw

Reageer op dit artikel